Gå direkt till innehåll

Regioner: Uppsala

Hela listan: Länen med flest KRAV-bönder

Hela listan: Länen med flest KRAV-bönder

Under 2015 valde drygt 250 bönder att ställa om till KRAV. Västra Götaland toppar listan över länen med flest KRAV-bönder men Östergötland och Skåne knappar in. Samtidigt visar KRAVs marknadsrapport att antal KRAV-bönder totalt minskade till drygt 3600 i Sverige.

Var med i Sveriges största Morotsmobb

Var med i Sveriges största Morotsmobb

Nu börjar upptakten till vad KRAV hoppas kommer att bli Sveriges största Morotsmobb. Morotsmobben äger rum på fem svenska orter vid samma tidpunkt - lördag 29 september klockan 14.00.

KRAV söker fler växtodlare

KRAV söker fler växtodlare

För att möta den stora efterfrågan på KRAV-certifierad spannmål arbetar KRAV aktivt för att rekrytera fler odlare. Ett första steg är mötesplatsen ”KRAV-odlare” som från och med idag är en del av KRAVs webbplats.

Glädjande siffror från KRAV

KRAVs marknadsrapport 2009 vill ge en helhetsbild av den ekologiska marknaden. - Vi har sett en enorm utveckling i antalet KRAV-certifierade livsmedelsartiklar, en ökning med 27 procent jämför med 2007, säger KRAVs nytillträdda VD, Lasse Nellmer.

Nu kan torsk och kolja KRAV-märkas

Linfångad nordostarktisk torsk och kolja utanför Vesterålen i Norska havet har godkänts av KRAV. - Det känns fantastiskt roligt att kunna ge det här beskedet till alla konsumenter. Man kan äta torsk med gott samvete, bara den är fiskad på rätt ställe och med rätt metoder, säger Lena Söderberg, vd för KRAV.

EFSIS Scandinavia går in för KRAV-certifiering

Certifieringsföretaget EFSIS och KRAV har ingått avtal. Från och med början av 2008 planerar EFSIS regionala kontor i Skandinavien att kunna erbjuda ekologisk certifiering av livsmedelstillverkare och deras leverantörer av råvaror och ingredienser enligt KRAVs regler.

Stort konsumentintresse för klimatmärkning

Svenska konsumenter är mycket intresserade av en klimatmärkning av mat. Det visar en ny studie. Hela 73 procent av konsumenterna säger att de alltid eller ofta skulle välja klimatmärkta matvaror om det var möjligt och 41 procent är beredda att betala 10 procent mer för sådan mat.

KRAV efterfrågar trovärdighet hos ekokrogar

Haka på ekotrenden - men glöm inte trovärdigheten! Det skriver KRAV i en debattartikel som idag publiceras i tidningen Restauratören. KRAV efterlyser en tredjepartskontroll av restauranger som marknadsför sig som ekologiska. Utan en sådan är risken stor för fusk.

KRAV på Smaklust

Smaka, lukta, känn! Under den devisen anordnas Smaklust, en upplevelsemässa den 24-26 augusti på Street, Hornstulls strand, i centrala Stockholm. KRAV är en av deltagarna.

KRAV i topp i ny SIFO-undersökning

KRAV-märket ligger i topp bland märkningar, både när det gäller konsumenternas kännedom och deras inställning. Det visar en ny SIFO-undersökning. Hela 98 procent av konsumenterna känner igen märket.

Restauranger och folkrörelser tävlar om bästa KRAV-profilen

Vilka restauranger är bäst på att använda KRAV-produkter i sin tillagning? Och vilka kyrkostift och folkhögskolor är bäst på att erbjuda ekologisk mat på sina konferenser? Det ska avgöras i en tävling som anordnas i höst.