Gå direkt till innehåll

Regioner: Östergötland

Hela listan: Länen med flest KRAV-bönder

Hela listan: Länen med flest KRAV-bönder

Under 2015 valde drygt 250 bönder att ställa om till KRAV. Västra Götaland toppar listan över länen med flest KRAV-bönder men Östergötland och Skåne knappar in. Samtidigt visar KRAVs marknadsrapport att antal KRAV-bönder totalt minskade till drygt 3600 i Sverige.

Nu ökar KRAV-bönderna produktionen

Nu ökar KRAV-bönderna produktionen

Under 2015 agerade KRAV-bönderna på råvarubristen och ökade produktionen av KRAV-märkt fläsk, ägg och slaktkyckling rejält. Även åkermark på väg in i KRAV-certifiering ökade för första gången på fem år med 16 procent. Det är framförallt bönder som redan är KRAV-certifierade som ökat sin produktion men det tillkom också nya KRAV-bönder under 2015.

KRAV söker fler växtodlare

KRAV söker fler växtodlare

För att möta den stora efterfrågan på KRAV-certifierad spannmål arbetar KRAV aktivt för att rekrytera fler odlare. Ett första steg är mötesplatsen ”KRAV-odlare” som från och med idag är en del av KRAVs webbplats.

KRAV-märkta blåmusslor – miljövänliga på mer än ett sätt

Samtidigt som musselodlingen ger produkter för såväl konsumtion som foder gör musslan en betydande insats för miljön. Odlade musslor kan man köpa året om då de placeras på ställen med mycket näring, då växer de sig snabbt stora och fina, är samtidigt goda och av fin kvalitet. För KRAV-märkta musslor finns det regler kring skörd, bearbetning, transport, livsmedelskontroll och odlingsmaterial.

Glädjande siffror från KRAV

KRAVs marknadsrapport 2009 vill ge en helhetsbild av den ekologiska marknaden. - Vi har sett en enorm utveckling i antalet KRAV-certifierade livsmedelsartiklar, en ökning med 27 procent jämför med 2007, säger KRAVs nytillträdda VD, Lasse Nellmer.