Gå direkt till innehåll
Emma Rung, vd på KRAV, och Sanna Spjut, Customer Development Manager på Arla.
Emma Rung, vd på KRAV, och Sanna Spjut, Customer Development Manager på Arla.

Pressmeddelande -

Humlan vinner Go Organic Award 2024

Arlas Humlan-serie, med KRAV-märkt ost, riven ost och mjölk, har utsetts till årets vinnare av KRAV:s nya produktpris Go Organic Award. Priset delas ut till nya KRAV-märkta produkter som speglar rådande trender.

– Med Familjefavoriter Humlan vill Arla göra det ekologiska valet enkelt. Genom varumärket demokratiserar vi ekologiska produkter och gör dem till ett gångbart alternativ för familjehushåll genom att erbjuda prisvärt ekologiskt och goda produkter med bra kvalité. Produkter att använda till vardags, säger Sanna Spjut, Customer Development Manager på Arla.

Priset Go Organic Award delas ut till nya KRAV-märkta produkter som har funnits på marknaden i högst två år eller till ett förnyat sortiment som speglar rådande trender. Prisutdelningen ägde rum under ekomässan Nordic Organic Food Fair i Stockholm den 10 oktober.

– Vi är otroligt stolta över att kunna ge priset till Arlas Humlan, en serie som verkligen har lyckats göra KRAV-märkta vardagsprodukter mer tillgängliga för svenska hushåll. Det är ett viktigt steg för att göra KRAV till en märkning för alla, och för fler humlor och bin, säger Emma Rung vd på KRAV.

Juryns motivering:

”Med Arlas nya KRAV-märkta serie Humlan är det lättare för fler att välja KRAV-märkt. Arla visar hur viktig humlan och den biologiska mångfalden är. Konsumenterna väljer Humlan och hjälper både naturen och sig själva. Bin, humlor och andra pollinerare är avgörande för vår matproduktion och den biologiska mångfalden. Humlan-serien är prisvärda familjefavoriter och finns nu som KRAV-märkt ost, riven ost och mjölk.”

Priset Go Organic Award delas ut till nya KRAV-märkta produkter som har funnits på marknaden i högst två år eller till ett förnyat sortiment som speglar rådande trender. Utöver Humlan var även Oatlys iKaffe havredryck och Arvid Nordquists Nordic Light kaffe nominerade till priset. Prisutdelningen ägde rum under Nordic Organic Food Fair i Stockholm den 10 oktober.

Kontakt: Carina Johansson, pressansvarig på KRAV, 070-607 30 78

Ämnen

Kategorier


KRAV driver utvecklingen av ekologiska och hållbara livsmedel

KRAV driver utvecklingen av ekologiska och hållbara livsmedel, och är Sveriges mest kända hållbarhetsmärkning för mat. KRAV-märkt mat bidrar till ökad biologisk mångfald, god djurvälfärd, mindre klimatpåverkan och bättre arbetsvillkor. KRAV är en ekonomisk förening, ägd av 22 medlemsföretag och organisationer.