Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Allt fler lantbrukare ställer om till KRAV-odling - så här ser omställningen ut per län

Under 2009 ökade den jordbruksmark som håller på att ställas om till KRAV-odling (karens) med 71 procent. Det är den största ökningen på fem år. Så här ser ökningen ut uppdelat per län. Tabellen visar också total antal åkermark som är KRAV-odlad i Sverige.

Imorgon, tisdag 15/2, presenterar KRAV sin marknadsrapport 2010 på Kulturhuset i Stockholm, start klockan 08.00. Marknadsrapporten innehåller unik statistik om KRAV-produktionen i Sverige. Bland annat visar den att det förra året var en rekordstor omställning av jordbruksmark till KRAV-odling. Så här ser KRAV-odlingen ut uppdelad per län, se bifogad pdf-fil. (eller klicka på den här länken)

Observera:

  • Förutsättningar för odling av jordbruksmark varierar. Lokala ekorådgivare på länsstyrelsen eller jordbruksverket kan de lokala förhållandena bäst.
  • Karens innebär jordbruksmark som är på väg att bli KRAV-godkänd. Enligt KRAVs regler kan inte jordbruksmark som odlats på konventionellt vis, med kemiska bekämpningsmedel och handelsgödsel, bli KRAV-godkänd i en handvändning.

 Läs mer:
KRAVs marknadsrapport: http://www.krav.se/Om-KRAV/marknadsstatistik/

KRAVs frukostseminarium den 16/2, Kulturhuset i Stockholm: http://www.krav.se/Press/KRAVs-frukostseminarium-16-februari/

Kontakt:
Kristin Cooper, Pressansvarig KRAV 018 17 45 06

Ämnen