Gå direkt till innehåll

Regioner: Stockholm

Restaurang Volt vinner på White Guide

Restaurang Volt vinner på White Guide

KRAV-certifierade Restaurang Volt tog hem priset för Årets Hållbara Gastronomi på årets White Guide-gala på Svenska Mässan i Göteborg. Vinnarmotiveringen var: ”För att med brinnande engagemang och stor målmedvetenhet kontinuerligt utveckla egensinniga, gastronomiska upplevelser i mästarklass, där det ekologiska och hållbara bidrar till totalupplevelsen.”

Var med i Sveriges största Morotsmobb

Var med i Sveriges största Morotsmobb

Nu börjar upptakten till vad KRAV hoppas kommer att bli Sveriges största Morotsmobb. Morotsmobben äger rum på fem svenska orter vid samma tidpunkt - lördag 29 september klockan 14.00.

ABFs första kurs om KRAV-märkt mat

ABFs första kurs om KRAV-märkt mat

ABF i Trollhättan är först ut av ABF-avdelningarna att anordna en kurs om KRAV-märkt mat. Kursen är ett exempel på det nystartade samarbetet mellan studieförbundet ABF och KRAV, för att öka konsumenters kunskap om ekologisk mat.

KRAV-märkta blåmusslor – miljövänliga på mer än ett sätt

Samtidigt som musselodlingen ger produkter för såväl konsumtion som foder gör musslan en betydande insats för miljön. Odlade musslor kan man köpa året om då de placeras på ställen med mycket näring, då växer de sig snabbt stora och fina, är samtidigt goda och av fin kvalitet. För KRAV-märkta musslor finns det regler kring skörd, bearbetning, transport, livsmedelskontroll och odlingsmaterial.

Glädjande siffror från KRAV

KRAVs marknadsrapport 2009 vill ge en helhetsbild av den ekologiska marknaden. - Vi har sett en enorm utveckling i antalet KRAV-certifierade livsmedelsartiklar, en ökning med 27 procent jämför med 2007, säger KRAVs nytillträdda VD, Lasse Nellmer.