Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Stor efterfråga på KRAV-märkt havre

Grain Millers, världens största inköpare av ekologisk spannmål, vill importera mer svensk KRAV-märkt havre.

I Nordamerika ökar efterfrågan på ekologisk spannmålsråvara, främst grynhavre, i högre takt än produktionen. I april i år exporterade Lantmännen 7 800 ton KRAV-certifierad havre till Grain Millers.

– Vi uppskattar den svenska KRAV-märkta grynhavrens goda kvalitet och vi ser Sverige som en långsiktig affärspartner, säger Sam Raser, Grain Millers.

Affären kan komma att omfatta 15-20 procent av hela den nuvarande svenska KRAV-certifierade havreproduktionen.

– Återigen får vi tydliga signaler om behovet att producera mer KRAV-certifierad spannmål. Vi hoppas verkligen att svenska bönder som funderar på att ställa om till KRAV klarar av att ta steget. Alla behövs, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV. 

Kontakt:

  • Sam Raser, tel 952-983-1311, e-post sam.raser@grainmillers.com
  • Johan Cejie, Försäljningschef KRAV, 018 17 45 17
  • Kristin Cooper, Pressansvarig och tf. Marknadschef KRAV 070 665 95 30

Ämnen

Kategorier


Det här är KRAV:
Sveriges mest kända miljömärkning för mat, uppbyggd på ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.

KRAV-märket är ett registrerat varumärke hos Patent- och registreringsverket. Registreringen ger KRAV ekonomisk förening ensamrätt till varumärket KRAV.


Relaterat innehåll

Öka din lönsamhet – bli KRAV-odlare

Öka din lönsamhet – bli KRAV-odlare

Det behövs fler KRAV-certifierade spannmålsodlare för att möta den stora inhemska efterfrågan på foder. För andra året i rad skickar därför KRAV vykort till konventionella spannmålsodlare med uppmaningen att ställa om!