Gå direkt till innehåll
Fler KRAV-odlare behövs

Pressmeddelande -

Fler KRAV-odlare behövs

Nu skickar KRAV ännu fler vykort till svenska konventionella spannmålsodlare. Denna gång med uppmaningen att besöka Slätte Ekodag, utanför Töreboda, den 8 juni.

Det behövs mer KRAV-certifierad spannmål, åkerböna, oljeväxter och vallfrö. Den stora efterfrågan gäller både foder till KRAV-certifierade djur, spannmål till kvarnar och frö till fröfirmorna.

För att öka intresset för KRAV-certifierad spannmålsodling skickade KRAV tidigare i år ett vykort med uppmaningen att bli KRAV-odlare till över 4 000 spannmålsodlare i Sverige. Nu får spannmålsodlare återigen ett vykort där de bjuds in till KRAV-bonden Emil Olsson på Slätte gård i Västergötland.

– Det bästa med att vara KRAV-certifierad odlare är pengarna och att det är väldigt skoj, säger Emil Olsson som för andra året i rad anordnar Slätte Ekodag där han visar sina grödor och maskiner.

Emil Olsson syns även på mötesplatsen för KRAV-odlare på krav.se. Där delar han och sju andra KRAV-odlare med sig av tips och idéer för att inspirera och hjälpa andra spannmålsbönder att ställa om.

På www.krav.se/kravodlare presenteras, förutom Emil Olsson, också:
Magnus Andersson, Björnegården, Lidköping
Stefan Andersson, Kungsör, Västmanland
Lars Askling, Fornåsa, Östergötland
Per Fredriksson, Storegården i Kestad, Götene
Bengt Åke Karlsson, Motala, Östergötland
Elisabeth Svensk, Björkvik, Sörmland
Mats Wennberg, Ärentuna prästgård, Uppland

Genom att öka kunskapen om KRAV-odlingens alla fördelar hoppas vi att fler lantbrukare ska få upp ögonen för att det är lönsamt, roligt och utmanande, säger Johan Ceije, chef för Kundvård & försäljning, KRAV.

Läs mer:
KRAV-odlare

Kontakt:
Emil Olsson, KRAV-odlare, 0709 14 44 66
Johan Cejie, chef för kundvård och försäljning, KRAV, 018-17 45 17
Kristin Cooper, Pressansvarig KRAV, 070-665 95 30

Ämnen


Det här är KRAV:
Sveriges mest kända miljömärkning för mat, uppbyggd på ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.

• Tillsammans med konsumenter, producenter och handeln har KRAV under 25 års tid drivit fram en ekologisk marknad i Sverige.
• I dag finns det över 4 000 KRAV-lantbrukare, 6 200 KRAV-certifierade produkter och cirka 2 000 livsmedelsföretag, butiker och restauranger.
• All KRAV-produktion kontrolleras.
• Läs mer på www.krav.se

KRAV-märket är ett registrerat varumärke hos Patent- och registreringsverket. Registreringen ger KRAV ekonomisk förening ensamrätt till varumärket KRAV.

Relaterat innehåll

Öka din lönsamhet – bli KRAV-odlare

Öka din lönsamhet – bli KRAV-odlare

Det behövs fler KRAV-certifierade spannmålsodlare för att möta den stora inhemska efterfrågan på foder. För andra året i rad skickar därför KRAV vykort till konventionella spannmålsodlare med uppmaningen att ställa om!